Home

Nieuws

Ruim 70 illegale Bulgaren bij champignonboer

Den Haag – Meer dan zeventig Bulgaren hebben illegaal gewerkt bij een Gelderse champignonteler. Ze verdienden 3 euro netto per uur en moesten met zes personen op één kamer slapen. De Arbeidsinspectie heeft woensdag met andere instanties invallen gedaan bij diverse vestigingen van het bedrijf, zo is donderdag bekendgemaakt.

De champignonteler liet de Bulgaren zonder bescherming met giftige bestrijdingsmiddelen werken, zo vermoedt de Arbeidsinspectie. Het zogenoemde interventieteam Champignons, opgericht omdat er vaker iets mis is in die sector, heeft woensdag diverse Bulgaren gehoord. Die klaagden ook over zeer lange werkdagen, ook in het weekeinde.

De politie heeft twee Bulgaren aangehouden die het werk van de Arbeidsinspectie bemoeilijkten. Op een andere locatie moest de politie ingrijpen toen er honden op de inspecteurs werden afgestuurd. De Belastingdienst controleert de boekhouding van de champignonboer en ook de huisvesting van de illegalen wordt onder de loep genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.