Home

Nieuws

Ruim 2,4 miljoen hectare Azië geraakt door overstromingen

Bangkok – De overstromingen in Zuid-Oost Azië heeft bij 2,4 miljoen hectare akkerbouwgewassen tot schade geleid.

Het overgrote deel van de schade is opgelopen in Thailand, waar 12,5 procent van het totale areaal (vooral rijst) is geraakt. Dat blijkt uit ramingen van de wereldvoedselorganisatie van de VN, de FAO.

De gebruikelijke Zuidwestelijke moessonregens zijn in september geëscaleerd en voor Thailand in oktober verder geïntensiveerd door de tropische storm Nalgae. Op de Filippijnen speelt tyfoon Nesat een belangrijke rol bij de overstromingen.

In Thailand heeft 1,6 miljoen hectare schade opgelopen. Op de Filipijnen is 420.000 hectare beschadigd en in Cambodja 332.000 hectare. In Laos en Vietnam is bij elkaar nog eens bijna 100.000 hectare geraakt.

Cijfers over vee zijn nog niet bekend, maar de FAO stelt dat grote aantallen dieren in gevaar zijn.Het Thaise ministerie van landbouw denkt dat 9,9 miljoen dieren, veelal kippen, gevaar lopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.