Home

Nieuws

Rijkswaterstaat ontkent zwakte Zeeuwse dijken

Den Haag - De PVV maakt zich ernstige zorgen over de Zeeuwse dijken.

Die zouden mogelijk op instorten staan omdat ze op drijfzand zijn gebouwd. Rijkswaterstaat zegt echter dat dit niet klopt.

Tweede Kamerlid Richard de Mos wil van staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) weten wat hij aan het veronderstelde probleem gaat doen. Het Kamerlid is daarover benaderd door een ingenieur die vroeger bij Rijkswaterstaat werkte maar voor zijn verhaal tot nog toe geen luisterend oor had gevonden.

Rijkswaterstaat zegt dat het verhaal niet klopt en ontkent dat de dijken op drijfzand zijn gebouwd. "Alle dijken en duinen worden elke 6 jaar door de waterschappen gecontroleerd. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de hoogte maar ook naar de sterkte. Daarbij hanteren we de hoogste normen van de wereld. Als een gebrek wordt geconstateerd, dan wordt dat aangepakt'', aldus een woordvoerster.

Ook de bewering dat drijfzand onder de dijken de oorzaak zou zijn van de Watersnoodramp in 1953, waarover het Kamerlid het heeft, is volgens Rijkswaterstaat niet waar.

Of registreer je om te kunnen reageren.