Home

Nieuws

'Restaurants bieden te weinig vegetarische gerechten aan'

Utrecht – Restaurants bieden te weinig vegetarische hoofdgerechten aan. Twee derde van de consumenten die af en toe vegetarisch eet, beoordeelt het vegetarische aanbod als onvoldoende. Dat blijkt uit een onderzoek van de stichting Natuur en Milieu.

Uit het onderzoek blijkt dat in restaurants slechts twee op de elf hoofdgerechten vlees- en visloos is. Bij voorgerechten is een kwart vegetarisch. Het is volgens het onderzoek wel zo dat bij 80 procent van de restaurants tenminste één vegetarisch gerecht te bestellen valt.

Puur plantaardig eten, dus ook zonder vlees, vis of kaas, kan bij slechts 10 procent van de restaurants terecht.

De stichting organiseert mede de Vegetarische Restaurantweekk, waaraan 187 restaurants deelnemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.