Home

Nieuws 189 x bekeken

Regionale CDA-fracties ook achter Green Deals

Utrecht – Gemeentelijke en provinciale afdelingen van het CDA gaan zich inzetten om de Green Deals die zijn gesloten tot een succes te maken. Daarover heeft de politieke partij een resolutie aangenomen op haar partijcongres in Utrecht.

CDA Limburg diende de resolutie in. De regionale CDA-afdeling constateert dat er voldoende belangstelling is bij bedrijven, organisaties en instellingen om Green Deals met de overheid te sluiten. De afspraken die worden gemaakt moeten leiden tot verbetering van de leefomgeving en milieu en moeten een impuls geven aan de economische groei en innovatie.

CDA wil van de Green Deals een succes maken. De partij heeft daarom besloten dat niet alleen het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) zich in moet zetten voor de Green Deals, maar dat ook de regionale CDA-politici de Green Deals zo breed mogelijk moeten dragen. De partij heeft in de resolutie besloten dat ze zich met volle kracht dient in te zetten om te komen tot meer Green Deals.

Vorige maand sloot het ministerie de eerste 59 afspraken met bedrijven en instellingen. Ook in de agrarische sector werden afspraken gemaakt, onder andere over energieproductie in de glastuinbouw en de productie van groen gas via vergistingsinstallaties. De overheid faciliteert in de Green Deals door kennis en bedrijven bij elkaar te brengen en eventuele belemmerende regelgeving weg te nemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.