Home

Nieuws

Regeringsleiders EU bijeen

Brussel - Na twee dagen van overleg van Europese ministers van Financiën is het zondag de beurt aan de regeringsleiders van de Europese Unie.

Op uitnodiging van EU-president Herman Van Rompuy zullen de leiders praten over een gezamenlijke aanpak van de schuldenproblematiek in Europa. In de middag begint een aparte vergadering voor de leiders van de eurolanden.

Definitieve besluiten worden echter zondag niet verwacht. Woensdag moet een extra ingelaste top uitsluitsel geven.

De ministers van Financiën van de Europese Unie en van de eurolanden hebben vrijdag en zaterdag het enige voorwerk gedaan tot een gezamenlijk plan. Zo zijn er afspraken gemaakt over een hogere bijdrage van de private sector aan het tweede noodpakket aan Griekenland. Andere afspraken over onder meer de vergroting van het noodfonds EFSF zijn nog niet definitief, maar ook daar zijn eerste stappen gezet.


Of registreer je om te kunnen reageren.