Home

Nieuws 362 x bekeken

Rechtszaak Hof van Saksen uitgesteld

Middelharnis – Een rechtszaak van ongeveer 55 boeren tegen LTO Noord vanwege het Hof van Saksen-debacle is uitgesteld tot begin 2012. Dat heeft de advocaat van de boeren, Marcus Bijloo, gezegd.

Het uitstel heeft volgens Bijloo een praktische oorzaak. Op details over de vertraging wil de rechtsman niet ingaan.

De boeren eisen 4 tot 4,5 miljoen euro van LTO Noord. Een rechtsvoorganger van LTO Noord Verzekeringen, WLTO Verzekeringen, heeft volgens Bijloo boeren gestimuleerd via een fonds te beleggen in vakantiepark Hof van Saksen. Hiervoor kreeg WLTO Verzekeringen een commissie van de fondseigenaar.

De LTO-organisatie had echter niet de benodigde vergunning om te bemiddelen in het betreffende product en stelde volgens de boeren de risico’s minder groot voor dan ze waren. Het vakantiepark kon alleen overleven doordat de meeste beleggers besloten af te zien van een deel van het ingebrachte geld.

Of registreer je om te kunnen reageren.