Home

Nieuws 319 x bekeken

Rabobank zet eerste private stap in Fries landschapsfonds

Gorredijk – Het landschapsfonds Oranjewoud-Katlijk (Lânskipsfûns Oranjewâld-Ketlik) kan aan het werk. Met de storting van 20.000 euro door de Rabobank Heerenveen-Gorredijk komt de privaat-publieke samenwerking definitief tot stand.

Het fonds zal zich bezig houden met beheer en herstel van singels, houtwallen, boerenlandpaden, poelen en lanen in het gebied. De provincie Friesland en de gemeente Heerenveen hebben een bijdrage geleverd aan het fonds, onder de voorwaarde dat het geld alleen kan worden besteed, als er ook private gelden beschikbaar komen.

Het fonds kan beschikken over maximaal 1,25 miljoen van de provincie en 600.000 euro van de gemeente.

De bedoeling is dat afspraken worden gemaakt met particuliere grondeigenaren voor een periode van minimaal zeven jaar, met het doel het contract over een periode van dertig jaar voort te zetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.