Home

Nieuws

Rabobank: vraag naar pluimveevlees groeit 30 procent

Utrecht – De toekomst voor de wereldwijde pluimveevleesproductie ziet er zeer goed uit. De komende tien jaar zal de vraag naar pluimveevlees met 30 procent toenemen. Die verwachting spreekt de Rabobank uit in een rapport over de wereldwijde pluimveevleesproductie: Crossroads for Growth.

De groeiende vraag zal niet in alle delen van de wereld door de lokale productie gedekt kunnen worden. Daarom blijft de wereldhandel in pluimveevlees van groot belang. Vooral landen in Azië en grote delen van Afrika met weinig mogelijkheden voor regionale productie zullen goed moeten bezien hoe ze hun lokale vraag kunnen dekken.

Het product pluimveevlees heeft als voordeel dat er geen culturele en religieuze taboes op de consumptie van pluimveevlees bestaan. Bovendien kan het tegen lage kostprijzen worden geproduceerd. Ook het imago van kip is vrij goed. Het vlees staat bekend als gezond en is gemakkelijk te bereiden.

De Rabobank adviseert de Europese pluimveebedrijven om eerst werk te maken van een betere integratie van de lokale pluimveevleesketens. Van daaruit zou er verder gewerkt kunnen worden naar meer mondiaal opererende bedrijven. Voor Rusland verwacht de Rabobank dat de pluimveeverwerkende bedrijven daar voorlopig nog voldoende kunnen groeien in hun eigen thuismarkten. Hun groei zou na 2015 kunnen vertragen omdat tegen die tijd de zelfvoorzieningsgraad van 100 procent is bereikt.

De Rabobank verwacht verder dat China zijn importbehoefte veilig zal stellen door onder meer samenwerkingsverbanden aan te gaan met buitenlandse bedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.