Home

Nieuws

Rabo-topman voorspelt magere jaren

Den Haag - De bestuursvoorzitter van de Rabobank, Piet Moerland, is "gematigd optimistisch'' dat de Europese leiders deze maand tot overeenstemming komen over de aanpak van de eurocrisis, die nu al anderhalf jaar voortsleept.

"Maar'', zei hij dinsdag tijdens een bijeenkomst van LTO Nederland in Den Haag "we kopen geen oplossing, maar slechts rust om te bouwen aan herstel''. Hij verwacht in ons land gedurende een periode van drie tot vijf jaar een matige economische groei, die fractioneel boven 0 zal uitkomen.

Moerland zei dat zijn bank er goed voor staat. Hij wees erop dat de Rabobank eerder deze week in anderhalf uur tijd 1,5 miljard kon lenen bij beleggers zonder onderpand. De Rabobank is de grootste hypotheekverstrekker van Nederland, terwijl er nog geen einde lijkt te komen aan de daling van de huizenprijzen.

Moerland zei daarover dat van alle financieringen die de Rabobank doet, de hypotheken hem de minste zorg baren. "We leiden er nauwelijks verliezen en ik verwacht dat ook de komende jaren niet. We hebben bij de bank getest wat de gevolgen zijn van een forse prijsdaling.'' Volgens Moerland zijn Nederlanders "heel gedisciplineerd" bij het voldoen van hun hypotheekverplichtingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.