Home

Nieuws

Rabo: China is tijdelijk importeur varkensvlees

Utrecht – China zal maar tijdelijk importeur van varkensvlees zijn. Dat voorspelt de Rabobank in een analyse van de Chinese varkensmarkt.

De Aziatische varkensgrootmacht heeft een tijdelijk tekort aan varkensvlees door de toenemende binnenlandse vraag. Maar op langere termijn als China zelf in staat zijn aan de vraag naar vlees te voldoen.

De grote productie van varkensvlees in China heeft effect op de markt voor voergrondstoffen, voorspelt de bank in de analyse. De Verenigde Staten, Denemarken en Canada zijn belangrijke exporteurs van met name bevroren varkensvlees aan China. De totale import van vers, gekoeld en bevroren vlees bedroeg in 20010 ongeveer 200.000 ton. In de eerste helft van dit jaar exporteerde alleen de VS al 63.000 ton varkensvlees naar China, ongeveer de helft van de totale Chinese import in die periode.

Of registreer je om te kunnen reageren.