Home

Nieuws

RAI: meer veiligheidseisen trekkers nodig

Brussel – Het Europese Parlement heeft een resolutie aangenomen waarin wordt gepleit voor het veiliger maken van voertuigen.

De vereniging voor Rijwiel & Automobiel Industrie (RAI) ziet dit als een mogelijkheid voor strengere veiligheidseisen voor landbouwvoertuigen. ”Trekkers worden in toenemende mate ingezet voor wegtransport. Bij deze voertuigen blijven de investeringen in verkeersveiligheid relatief ver achter, terwijl wetenschappelijke studies hebben becijferd dat er jaarlijks 16 doden en 100 zwaargewonden zijn als gevolg van een ongeluk met landbouwvoertuingen”, aldus RAI.

De organisatie pleit voor hogere veiligheidseisen aan trekkers en voor meer mogelijkheden om deze te handhaven. ”Dit begint met een duidelijke juridische herkenbaarheid van het voertuig: een kentekenplaat”, aldus RAI.

Of registreer je om te kunnen reageren.