Home

Nieuws 165 x bekeken

Protest bij Tweede Kamer tegen proefboringen

Den Haag - Circa 40 actievoerders uit Gelderland en Overijssel zijn afgereisd naar de manifestatie tegen proefboringen naar schalie- en steenkoolgas, die donderdag in Den Haag is begonnen.

In totaal zijn er zo'n 200 inwoners van met name Brabant en Oost-Nederland bij het gebouw van de Tweede Kamer om te protesteren tegen de proefboringen.

De regio Lochem is sterk vertegenwoordigd omdat het nabijgelegen buurtschap Joppe in beeld is als Oost-Nederlandse locatie, meldt Alex de Meijer van de Gelderse Milieufederatie, een van de initiatiefnemers van de manifestatie.

De manifestatie wordt gehouden terwijl in het parlement een debat is over het winnen van schalie- en steenkoolgas. ,,Er wordt vandaag geen besluit genomen, maar we hebben goede hoop dat zich een meerderheid vormt voor een moratorium op proefboringen", zegt De Meijer.

Of registreer je om te kunnen reageren.