Home

Nieuws

Prijzen tulpen en lelies beter

Aalsmeer – De prijzen van tulpen en lelies zijn op de bloemenveilingen aan de beterende hand.

Bij de vestigingen van Flora Holland werden vorige week ruim 3,3 miljoen tulpen vermarkt, waarvoor ruim € 0,18 gemiddeld werd betaald. Daarmee was de prijs voor het eerst in het nieuwe seizoen op dit niveau gekomen. De aanvoer daalde met 8 procent vergeleken met een week eerder en lag maar liefst 31 procent lager dan vorig jaar. De prijzen zijn nu ruim 2 cent beter dan toen.

Aan lelies werden 7,1 miljoen stuks aangevoerd. Iets meer dan een week eerder. De prijzen stegen iets, maar kunnen nog een stimulans gebruiken om op een aanvaardbaar niveau te komen. De Orëntals kwamen uit op ruim 10 cent, hetgeen 15 cent beter is dan een week eerder. De andere hoofdgroepen gingen ongeveer 7 cent gemiddeld in prijs omhoog. De Oriëntals worden nu 5 cent minder betaald dan vorig jaar bij 9 procent meer aanvoer concernbreed. De Longiflorums liggen 10 cent goedkoper bij 11 procent meer stuks en de LA's scoren gemiddeld 2 cent lager bij 12 procent minder aanbod. Alleen de Aziaten liggen beter in prijsvorming dan vorig jaar. Met 30 cent gemiddeld is dat 2 cent beter bij 30 procent minder aanbod.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.