Home

Nieuws 175 x bekeken

President DNB pleit voor euro-obligaties

Amsterdam - President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) pleit voor de invoering op langere termijn van euro-obligaties.

Dat heeft Knot vrijdag gezegd in een toespraak op de Nyenrode Finance Day. Hij gaat daarmee in tegen het standpunt van de Nederlandse regering over euro-obligaties.

"Op de langere termijn, als sluitstuk van een proces waarin strikte waarborgen voor gezonde overheidsfinanciën zijn verankerd, zie ik euro-obligaties als een duurzame manier om te voorkomen dat een liquiditeitsprobleem in een lidstaat onnodig verwordt tot solvabiliteitsprobleem en dat budgettaire problemen in één euroland leiden tot een domino-effect door besmetting van andere lidstaten'', aldus Knot.

De Nederlandse regering heeft zich altijd uitgesproken tegen euro-obligaties. Ook de Duitse regering is fel tegen euro-obligaties. Tevens zijn de Duitse collega's van Knot bij de Europese Centrale Bank (ECB) tegen euro-obligaties gekant.

Of registreer je om te kunnen reageren.