Home

Nieuws

Positieve reacties op aanpak productschappen

Den Haag – LTO Nederland reageert positief op de afslanking van de productschappen. LTO-voorzitter Albert Jan Maat: ”De plannen komen vrijwel geheel overeen met de voorstellen vanuit de sector en de werkgeversorganisatie VNO-NCW. De plannen leiden tot lagere lasten voor agrariërs en een duidelijker takenpakket. Productpromotie hoort daar wat ons betreft niet bij.”

De productschappen zeggen in een gezamenlijke persverklaring dat ze aan de slag gaan met de opdracht van het kabinet om het publiekelijk belang en de gezonde ontwikkeling van de economie te blijven dienen, hoewel het kabinet flink wil snijden in de taken en activiteiten. ”Er ligt een heel duidelijke opdracht. De organisaties moeten kleiner en slagvaardiger. We zijn hier al mee bezig”, aldus de productschappen.

Of registreer je om te kunnen reageren.