Home

Nieuws 258 x bekeken

Positieve prijstrend Duitse ijsbergslamarkt bereikt bovengrens

Bonn – Een momenteel positieve telersprijstrend op de Duitse ijsbergslamarkt wordt enigszins gedrukt door concurrerende aanbiedingen uit Nederland en Polen. Dat stelt landbouwmarktbureau AMI vast in zijn situatierapport.

De afzet verloopt stabiel en vlot en resulteerde deze week in hogere prijzen. Concreet noteert het bureau 5 euro per 10 stuks folieverpakte kroppen en dat is 1 euro meer dan in begin vorige maand., maar wel ook 3 euro lager dan vorig jaar. Gezien de voordelige Nederlandse en Poolse aanbiedingen lijkt het erop dat vooralsnog tevens de bovengrens is bereikt, zeker als ook in aanmerking wordt genomen dat inmiddels Spanje eveneens weer een woordje mee gaat spreken, aldus AMI-analist Joachim Höhn.

Of registreer je om te kunnen reageren.