Home

Nieuws

Poolse ambassadeur plant reuzenmozaïek op Keukenhof

Lisse – Samen met Keukenhof-voorzitter Walter Jansen heeft de Poolse ambassadeur in Nederland, Janusz Stańcyck, donderdag de laatste bollen geplant van de reuzenmozaïek die naast het Oranje Nassau Paviljoen in Keukenhof is gelegd.De mozaïek omvat ruim 50.00 bloembollen (tulpen en muscari’s) en is 20 x 12 meter groot. Het is een ontwerp van Keukenhof-architect Jasper van der Zon. De mozaïek is een beeltenis van Chopin die in Polen is geboren. In het nieuwe seizoen van 22 maart tot en met 20 mei volgend jaar staat
Keukenhof in het teken van Polen onder het thema “Polen, het hart van Europa,” met als ondertitel Chopin en Coupernicus aan wie in de diverse paviljoens van Keukenhof veel aandacht zal worden besteed.

De Poolse ambassadeur sprak de wens uit dat de link naar Polen ertoe zal bijdragen dat de iets afgenomen export van bollen uit Nederland naar Polen weer toeneemt en het aantal bezoekers aan Keukenhof (afgelopen seizoen zo’n tienduizend) een extra stimulans zal krijgen.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.