Home

Nieuws

Plant in klas helpt prestatie kinderen

Zoetermeer – Kinderen presteren 20 procent beter met planten in de klas. Dat blijkt uit onderzoek gefinancierd door het Productschap Tuinbouw.

Het CO2-niveau en het niveau van vluchtige stoffen wordt verlaagd door planten. Dit heeft een positieve invloed op de gezondheidsklachten van de kinderen, zo blijkt uit het onderzoek op vier basisscholen door TNO, Fytagoras Plant Science en gezondheidsinstituut NIGZ. De sector hoopt met planten een oplossing te bieden voor de problemen van het binnenklimaat waar oude en nieuwe scholen meer worstelen.

Donderdag werd het rapport Plant in de Klas aan de PO-raad overhandigd, de vereniging van schoolbesturen in het basisonderwijs en speciaal onderwijs.

Een groot aantal kinderen in een relatief kleine ruimte leidt tot een ongezond binnenklimaat met sloomheid en sufheid tot gevolg. De verminderde luchtkwaliteit wordt onder meer veroorzaakt door een te hoge concentratie koolstofdioxide (CO2) en een lage relatieve luchtvochtigheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.