Home

Nieuws

Plan voor listeria-onderzoek snijderijen universiteit Gent

Zoetermeer – Handelsorganisatie Frugi Venta heeft plannen ingediend voor een risico-onderzoek naar listeria voor groentenbewerking.

Listeria is een darmbacterie die voedselinfecties veroorzaakt. Volgens Frugi Venta is aandacht voor microbiële risico’s in de groenten en fruitsector groeiende. Nu is het inzicht in de risico’s en juiste maatregelen nog onvoldoende. Onderzoek moet de kennis in de sector verhogen.

De Universiteit van Gent zal in dit onderzoek bestaande voorspellende modellen voor risico’s van listeria verbeteren, waaruit de sector betere richtlijnen kan opstellen. Dat blijkt uit het voorstel voor de sectorcommissievergadering groente en fruit volgende week. Frugi Venta vraag voor dat onderzoek in totaal 183.250 euro, waarvoor handel en teelt de grootste kosten dragen.

Of registreer je om te kunnen reageren.