Home

Nieuws 1 reactie

Philips: consument wil voedselprinter niet

Eindhoven – Philips werkt niet verder aan de ontwikkeling van een voedselprinter. De fabrikant deed marktonderzoek naar zo’n apparaat, maar volgens een woordvoerder op de Dutch Design Week in Eindhoven deze week geven consumenten aan terug te willen naar vers voedsel.

Een voedselprinter roept nog te veel weerstand op, stelt Philips. Zo’n printer kan met ingrediënten heel specifiek gerechten maken. Consumenten hoeven dan alleen halffabrikaten in het apparaat te stoppen, die zijn voorbewerkt in een cartridge. Zo kan de klant thuis bijvoorbeeld een recept van een topkok ’uitdraaien’.

Toch zijn voldoende onderzoekers overtuigd van de techniek die binnen vijf tot tien jaar mogelijk moet zijn Dat blijkt uit een reportage van Vara-radioprogramma De Gids over digitale gastronomie. Een onderzoeker: ”Je ziet dat veel ontwikkelingen bij elkaar komen. Er is een voedselprobleem. De bio-industrie komt aan haar grenzen en er komen nieuwe ingrediënten op de markt, zoals soja en zeewier. Met de ontwikkeling van de driedimensionale printer, komt ook deze techniek binnen vijf tot tien jaar in bereik.”

Philips presenteerde op de designbeurs een keuken die energie levert. Met veel natuurlijke materialen wordt van reststoffen van de maaltijdbereiding biogas geproduceerd.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Een romantisch etentje bij kaarslicht zit er dan niet meer in

Of registreer je om te kunnen reageren.