Home

Nieuws

Paus kritisch over speculatie met voedsel

Rome – Paus Benedictus XVI vindt het klagenswaardig dat het idee dat voedsel alleen een handelsgoed is aan populariteit wint.

De katholieke kerkvorst vindt dat voedselmarkten niet onderhevig moeten zijn aan speculatieve bewegingen. De paus deed de uitspraken maandag tijdens Wereldvoedseldag.

Benedictus XVI zei dat de landbouw geen tweederangssector moet zijn voor beleidsmakers, maar juist kern binnen een groei- en ontwikkelingsstrategie. ”Bevrijding van het juk van honger is de eerste concrete manifestatie van het recht op leven”, aldus de paus.

De paus ging in op de hongersnood die is uitgeroepen in delen van Zuid-Somalië. ”In het aanzicht van de dood van complete gemeenschappen, is onmiddellijke assistentie essentieel, maar het is ook noodzakelijk in te grijpen op de middellange en lange termijn, zodat internationale activiteit is niet alleen een reactie op noodsituaties.”

Of registreer je om te kunnen reageren.