Home

Nieuws 367 x bekeken

Partijen bereiken overeenstemming over compensatie Keukenhof

Lisse – Na enkele jaren van touwtrekken over het te betalen bedrag en veel overleg, ging deze week de kogel door de kerk. De bloemententoonstelling Keukenhof, de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij en de gemeente Lisse hebben overeenstemming bereikt over de wijze waarop de tien hectare bollengrond die Keukenhof nodig heeft voor haar plannen, wordt gecompenseerd.

De basisgedachte van de gevonden oplossing is dat de GOM en Keukenhof ieder de helft van de benodigde vier miljoen euro op tafel leggen. Keukenhof zal proberen een deel van dat geld (ongeveer een miljoen) op tafel te krijgen door een deel van het voor de uitbreiding aangekochte bollenland een herbestemming te geven. Waarschijnlijk de bouw van villa’s.

De GOM zal in de loop der jaren het benodigd genereren uit de ongeveer 600 te bouwen ‘landschapswoningen’ die in de loop der jaren in de streek kunnen worden gebouwd.

Keukenhof voorzitter Walter Jansen zegt blij te zijn dat de impasse eindelijk is doorbroken. “We zijn buitengewoon gelukkig met deze overeenkomst die een stap voorwaarts betekent in onze plannen om noodzakelijke vernieuwingen aan te brengen en het parkeerterrein groter te maken, alsmede de verkeersveiligheid te verhogen.” Jansen zegt dat de plannen er al enige tijd zijn, maar op dit moment niet gezegd kan worden wanneer Keukenhof daarmee daadwerkelijk van start gaat.

Hij memoreerde ook dat tijdens het proces om de uitbreiding te realiseren de spelregels werden veranderd. “En dit was niet altijd ten voordele van Keukenhof. Maar nu ligt er in ieder geval een overeenkomst waar we allemaal achterstaan.” Jansen zegt dat Keukenhof het idee verwerpt om extra inkomsten te genereren door bijvoorbeeld de entreeprijs met een euro te verhogen. “We willen niet de kans lopen ons uit de markt te prijzen door een (te) hoge entreeprijs. Dit is de beste prijs om te kunnen doen wat we willen doen en de bezoekersaantallen te behouden.”

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.