Home

Nieuws 323 x bekeken 5 reacties

PVV-Kamerlid bezorgd over hoge veevoerprijzen

Den Haag – Door meer veevoer te importeren kan de prijs worden gedrukt.  Dat zegt Tweede Kamerlid Karen Gerbrands (PVV).

Zij roept staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) op onderzoek te doen naar de effecten hiervan. ”Onze veehouders betalen meer voor hun veevoer dan ooit”, stelt Gerbrands. ”Wij moeten het ijzer smeden nu het heet is en er direct op inspringen.”

Ook wil zij van Bleker weten of Nederland een nadelige concurrentiepositie heeft ten opzichte van landen die soepeler omgaan met transgenese.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Even overleggen met onze boerenbedrog organisatie ,MULTINATIONAL Z.L.T.O.

 • no-profile-image

  Wat een waardevolle tip van Hamstra....
  Of een standaardreflex?

 • no-profile-image

  Meer voer importeren, maar dan wel met de voorwaarde dat er vrachten (ingedroogde)mest retour gaan. Voerimport is volgens mij de hoofd oorzaak van het zogenaamde mestoverschot. Het is raar dat je allerlei maatregelen bedenkt om de mineralenstromen in bedwang te houden en vervolgens gaat dweilen met de kraan open.....

 • no-profile-image

  Je hoeft niet veel economie gestudeerd te hebben om te weten dat als je op een vraagmarkt extra vraag gaat creëren de prijs alleen maar nóg hoger wordt. Speculanten maken van dit effect altijd al dankbaar gebruik. Daarnaast importeren wij natuurlijk al veel voer, als je de voerprijs zou willen laten dalen kun je beter een exportheffing invoeren zodat het voer voor omringende landen duurder word waardoor vraaguitval optreed en je in ieder geval tijdelijk een prijsdip krijgt. Ook zou je de rente kunnen verhogen waardoor de Euro sterker wordt en het voer ( wat meestel usd verhandeld wordt) goedkoper kan worden ingekocht. Daardoor kun je wel moeilijker exporteren waardoor je opbrengst per kg product zakt ( melk/vlees) waardooor je een afname vd veestapel krijgt ( ook omdat de veehouder meer rente aan de bank moet betalen) en de veestapel krimpt, waardoor je minder vraag krijgt en de voerprijs zal dalen! conclusie: ik vind de gedachte van karen gerbrands zelfs te simpel voor de PVV

 • no-profile-image

  Volgens mij hebben we diermeel genoeg: het beste voerbestanddeel wat er is

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.