Home

Nieuws 184 x bekeken

PVV Flevoland wil 'uitzetdienst voor Polen'

Lelystad - De PVV in Flevoland wil dat er een provinciale uitzetdienst komt die werkloze of Polen die overlast veroorzaken terug kan sturen naar hun land. De PVV is bang dat in Flevoland dezelfde problemen ontstaan als in andere regio's waar zogeheten Polenhotels staan. Dat liet fractievoorzitter Joram van Klaveren dinsdag weten.

Ook in Flevoland zijn plannen voor Polenhotels en de PVV vreest dat ook daar overlast, criminaliteit en verkeersproblemen ontstaan. Van Klaveren wil dat de politiek in actie komt. ,,We moeten maatregelen treffen voor het geval het uit de hand loopt. Men kan denken aan busjes met tomtom en chauffeur."

Volgens Van Klaveren is er op verschillende plaatsen in de Noordoostpolder al sprake van overlast. ,,Het gaat daarbij om Polen die hier geen werk meer hebben, hun onderdak zijn kwijtgeraakt en veel alcohol drinken. Ook Polen die hier op de bonnefooi naartoe zijn gekomen en geen werk kunnen vinden, zorgen in kleine dorpen voor overlast.'' Van Klaveren benadrukt dat het ook gaat om mensen uit bijvoorbeeld Bulgarije en Roemenië.

De fractie van de PVV zal bij de begrotingsbehandeling over enkele weken het voorstel aan Provinciale Staten voorleggen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.