Home

Nieuws

PT terughoudend in uitgave aan energieprojecten

Zoetermeer – Energieprojecten met een meerjarige looptijd komen moeilijk aan financiering via het Productschap Tuinbouw. Dat bleek woensdag bij de sectorcommissievergadering Energie in Zoetermeer.

Door de onduidelijkheid over de toekomst van het schap is de commissie uiterst kritisch. ”We staan op een keerpunt. Projecten zullen voortaan op een nieuwe manier worden beoordeeld. Er zal steeds meer moeten worden gezocht naar draagvlak bij ondernemers”, stelt LTO Glaskrachtvoorzitter Nico van Ruiten op de website Energiek2020.nu.

Van een reeks van dertien voorstellen voor technisch onderzoek keurde de commissie er twee goed; voor de vroege teelt van komkommers onder diffuus glas en onderzoek naar CO2-winst uit biomassa. Een voorstel voor onderzoek naar de nieuwe generatie gesloten kas en ontvochtigingstechniek moet opnieuw worden voorbereid. De commissie kreeg twee concurrerende aanvragen voor ontvochtigingsproeven. De commissie besloot dat het project van de WUR en Lans tomaten aansluiting moet zoeken bij importeurs van bestaande techniek.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.