Home

Nieuws

PT int achterstallige heffing van drie jaar in halfjaar

Zoetermeer - Het Productschap Tuinbouw gaat naar verwachting het komende halfjaar heffingen innen van drie achterstallige jaren vanaf 2009.

Het gaat om heffingen voor groente- en fruittelers, maar ook handelsbedrijven en verwerking. Voor de eerste twee jaar staat nog 28 miljoen euro uit bij heffingsplichtige bedrijven in de teelt, handel en verwerking, blijkt uit het PT-jaarverslag over 2010. De algemene heffing voor telers over 2010 beslaat volgens de verordening circa 2,6 miljoen euro.

Woensdag kregen de bedrijven de heffingsnota voor 2009. Door problemen met de erkenning van de verordening kon het PT deze niet eerder innen. Over een paar maanden volgt de nota voor 2010 en volgens een woordvoerder zal in het voorjaar van 2012 de heffing voor 2011 de deur uitgaan.
Vanwege de Ehec-crisis voert het schap wel een betalingsregeling in. Bedrijven die financiële problemen kunnen aantonen, mogen in vier maanden gespreid betalen. Dat is rentevrij. Het PT kent ook nog een uitgebreidere betalingsregeling.

Eerder adviseerde het PT de bedrijven gelden te reserveren voor heffingsbetaling.

Of registreer je om te kunnen reageren.