Home

Nieuws 207 x bekeken

Overnamepoging Ierse Greencore

Dublin – Het Ierse voedingsbedrijf Greencore heeft een overnamebod ontvangen van een niet nader genoemde partij.

Greencore stelt, zoals gebruikelijk, ’dat de toenadering al dan niet tot een overname kan leiden. Ierse bronnen noemen als mogelijke gegadigden het Britse Associated British Foods ABF of Nestlé waarmee Greencore eerder dit jaar in overleg is geweest.

Greencore komt met de mededeling nadat de aandelenkoers de laatste dagen sterk was gestegen op grond van geruchten over een mogelijke overname.

Greencore is het vroegere staatssuikerbedrijf Irish Sugar dat begin jaren negentig werd verzelfstandigd. Sindsdien is Greencore zowel wat activiteiten als wat geografische spreiding betreft sterk uitgebreid door een voortdurende reeks overname.

Het bedrijf is behalve in Ierland zelf ook op grote schaal aanwezig in Groot-Brittannië en in de Verenigde Staten. In Groot-Brittannië werd kort geleden nog de noodlijdende sandwichfabrikant Uniq, vroeger moeder van Johma Salades, overgenomen.

Het Ierse bedrijf deed eerder een poging de Britse collega Northern Foods over te nemen maar dat werd op het laatste moment weggekaapt door eigenaar Ranjit Boparan van het kippenvleesbedrijf 2 Sisters en daarmee ook van Storteboom.

Of registreer je om te kunnen reageren.