Home

Nieuws 227 x bekeken 1 reactie

Opnieuw glastuinbouwbedrijven in veiling

Amsterdam – DTZ Zadelhoff bereidt momenteel de veiling van een tiental glastuinbouwbedrijven voor. Het is nog niet bekend om welke teelten het gaat.

Het zou de tweede veiling zijn, na een eerdere veiling eind september, waarbij zeven van de tien bedrijven zijn verkocht. Twee bedrijven zijn niet verkocht, voor één bedrijf waren volgens DTZ wel gegadigden, maar kwamen veel aanmeldingen te laat binnen. Het ging in dit geval om een faillissement.

Bij de nieuwe veiling gaat het vooralsnog om bedrijven, waarbij de eigenaar heeft gekozen om zijn object vrijwillig te verkopen. DTZ bekijkt momenteel de locaties die voor de veiling in aanmerking komen. Daarbij wordt ook gekeken of het bedrijf op dit moment goed in de markt ligt. “Het is afhankelijk van het type teelt”, aldus veilingcoördinator Robert Kat van DTZ. “Voor sommige teelten is het te laat in het seizoen om in december te starten, dan is het ook niet handig om de bedrijven te verkopen.”

Kat sluit niet uit dat er ook curatoren zijn die bedrijven aanmelden voor de veiling. Daarbij zou het dus gaan om faillissementen. De veiling moet begin december plaatsvinden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    voor de veiling van september werd er nadrukkelijk vermeld dat het om vrijwillige verkopingen ging, GEEN faillisementen
    als je deze nieuwe aankondiging leest gaat het NU om vrijwillige verkopen
    wie houd wie voor de gek
    en dat er laag geboden wordt is logisch, als de 70% lucht eruit is zit je op een reeele prijs

Of registreer je om te kunnen reageren.