Home

Nieuws

Onbegrip over slachtverbod

Hilversum - Illegaal slachten zal door het verbod op ritueel slachten toenemen. Ook zal het ertoe leiden dat moslims hun vlees uit België en Duitsland gaan halen, horen gemeenteraadsleden met een islamitische achterban van hun kiezers. De NOS deed onderzoek onder deze raadsleden.

Van de ruim 200 benaderde leden reageerde de helft.

De raadsleden vrezen dat hun partij bij de volgende verkiezingen afgerekend zal worden op het slachtverbod, omdat islamitische kiezers overstappen naar een ander. Daarnaast zijn er raadsleden die denken dat er een nieuwe islamitische partij zal komen.

Van de respondenten is een ruime meerderheid, in tegenstelling tot hun partijgenoten in de Tweede Kamer, tegen het verbod op onverdoofd slachten. Negen raadsleden overwegen op te stappen als ook in de Eerste Kamer voor het verbod wordt gestemd.

Of registreer je om te kunnen reageren.