Home

Nieuws 170 x bekeken

Nog steeds Russische ontevredenheid over Duitse vleesindustrie

Damme - De veterinaire autoriteit van Rusland, Rosselkhoznadzor, heeft op een internationaal congres in Bonn haar kritiek op de Duitse vleesindustrie herhaald.

Topman Sergei Dankvert blijkt nog steeds ontevreden met de veterinaire garanties van de Duitse autoriteiten en met de hygiëne in de bedrijven en slachterijen. Dat meldt de Duitse varkenshoudersbond ISN. Afgelopen zomer waarschuwde Dankvert de Duitsers ook al, dat het daarom tot frequente exportstop voor afzonderlijke slachterijen kan komen. ”Onze eisen zijn echt niet overdreven,” zo citeert de ISN de uitlatingen van Dankvert op het vorige week in Bonn gehouden Wereldvarkensvleescongres.

Volgens de ISN liet Dankvert duidelijk blijken dat de waarschuwingen politieke oorzaken hebben, die samenhangen met de mislukte WTO-onderhandelingen en met de Russische eisen om betere toegang te krijgen tot de EU-markten.

Of registreer je om te kunnen reageren.