Home

Nieuws

Noble brengt agrarische divisie naar beurs

Hongkong - Handelshuis Noble wil zijn agrarische activiteiten naar de beurs in Singapore brengen.

Met de beursgang kan Noble geld ophalen voor verdere groei. Het bedrijf geldt als grootste agrarisch handelshuis in Azië en een concurrent voor ADM, Bunge en Cargill. De waarde van de agrarische activiteiten wordt geschat op ten minste 5 miljard dollar (3,75 miljard euro). Noble is met name sterk in de teelt, verwerking en handel in sojabonen in Argentinië, Brazilië en China. Het bedrijf is ook sterk in de suikerverwerking in Brazilië.

De belangrijkste eigenaren van Noble zijn staatsfondsen uit China en Zuid-Korea. Ongeveer eenderde van de totale omzet van Noble komt voort uit agrarische activiteiten. De agrarische activiteiten zijn qua omzet en winst stabieler dan de handel in metalen en olie.

Of registreer je om te kunnen reageren.