Home

Nieuws 251 x bekeken

Nieuwe structuur promotie sierteelt voorgesteld

Aalsmeer – FloraHolland, Bloemen Bureau Holland (BBH) en handelskoepel VGB richten samen een nieuwe organisatie op voor consumentgerichte bloemenpromotie en marktonderzoek: BBH 3.0.

Bedrijven brengen via de veilingprovisie en niet via heffingen van het Productschap Tuinbouw het budget van BBH 3.0 bijeen.

De sectorcommissie Bloemen van het productschap adviseert aan het bestuur van het productschap niet langer meer de promotie uit heffingsgeld te betalen. Het bestuur bespreekt het voorstel op 14 november. FloraHolland en de handelskoepel VGB bespreken het plan in de ledenvergaderingen van december.

Volgend jaar zal het laatste jaar zijn dat PT de activiteiten van Bloemenbureau Holland subsidieert. De sectorcommissie Bloemen heeft 17,2 miljoen euro toegezegd voor 2012. In de afgelopen twee jaar werd circa 18 miljoen per jaar verstrekt, en in 2009 31 miljoen euro. Volgens FloraHolland zal het budget na 2012 in lijn liggen met de budgetten van de laatste jaren.

FloraHolland ziet voor zichzelf een belangrijke rol weggelegd aangezien het de enige overgebleven grote telerscoöperatie is. Plantion volgt op grote afstand. Als de plannen doorgaan zal BBH 3.0 vanaf 2012 opereren vanuit Naaldwijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.