Home

Nieuws

Nieuwe gladiolencultivars toegestaan voor Japan

Lisse – De Japanse overheid heeft vier gladiolencultivars goedgekeurd naar aanleiding van in de Japan gehouden monsterkeuring.

Dat meldt de Bloembollen Keuringsdienst (BKD). Daarnaast zijn er drie cultivars afgekeurd wegens een te hoog percentage Bonescherpmozaiekvirus (BYMV) en narcissenlatentvirus (NaLV). De vier cultivars die worden toegevoegd op de Quarantainevrije Exportlijst 2011 zijn ‘FlevoBreezer’, ‘Nikita’, ‘Red Balance’ en ‘Sugar Babe’. De afgewezen cultivars zijn ‘Live Oak’, ‘Meridiana’, ‘Violet Moon’.

Op basis van de resultaten van de gladioleninspectie van het afgelopen teeltseizoen worden nu ook van acht gladiolen cultivars een monster voor opplant naar Japan verstuurd. De resultaten van deze opplant bepalen of de cultivars in 2012 op de Quarantainevrije Exportlijst worden geplaatst. Het betreft de cultivars ‘Back Star’, ‘Brown Sugar’, ‘Flevo Cool’, ‘Flevo Effect’ en ‘Kazimir’.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.