Home

Nieuws 220 x bekeken

Nieuw vleesalternatief van groenten

Alkmaar – Er komt een nieuwe vleesvervanger op de markt. Het product is gemaakt van Hollandse groente en heeft de ’bite’ van vlees.

De nieuwe onderneming Proviand is ontwikkelaar van de nieuwe vleesvervanger. Volgens hen ziet het product er vleesachtig uit en heeft ook zo’n structuur. Tegelijkertijd zit er heel weinig vet in (minder dan twee procent) en bevat het geen soja of E-nummers, maar wel veel eiwitten. De groenten, die als hoofdingrediënten dienen zijn: Ui, wortel, peulvruchten en aardappel.

Het product wordt momenteel getest tijdens een aantal pilots bij Albron Catering, te beginnen in het bedrijfsrestaurant bij de Kamer van Koophandel te Alkmaar. De start is voorzien voor begin november en de pilot zal circa drie maanden duren.

Of registreer je om te kunnen reageren.