Home

Nieuws 258 x bekeken

Niet alle soorten voldoen aan de gegeven naam

Lisse – Het komt wel eens voor dat in de bollen- en plantensector een soort wordt benoemd en later blijkt dat een soort met nagenoeg dezelfde uitstraling ook al die naam heeft. Dit kan ook het geval zijn bij de Alliumthunbergii (foto) die in de keuringszaal

Hein Meeuwissen zette onlangs een exemplaar van deze Allium in de keuringszaal. Maandag zette Cees Breed er een nieuw exemplaar naast met een andere uitstraling. Korter en meer gewas. Voer voor de specialisten, want aan hen is de vraag voorgelegd welke van de twee soorten terecht de naam Alliumthunbergii draagt.

In de zaal staat ook nog de spierwitte Amarcrinum te bloeien en zijn er diverse vazen met bessen van Crocosmia en Chasmanthefloribunda.

Daan Smit ten slotte kwam met enkele forse knollen van Phytolaca Americana naar de keuringszaal. Een knol die kan uitgroeien tot een forse jongen die prachtige bloemtrossen produceert en daarna ook nog een besstadium dat zeer aantrekkelijk is. Aan Phytolaca worden diverse geneeskrachtige eigenschappen toegedicht, doch maandag kon niemand in de keuringszaal bevestigen of dat op waarheid berust.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.