Home

Nieuws 446 x bekeken

Nerine beeldbepalend op laatste keuring najaarsbloeiers

Lisse – Bij de derde en laatste keuring van de najaarsbloeiende bolgewassen dit jaar stond het gewas Nerine centraal. De drie keuringen tezamen kennen één winnaar bij de prijsvraag voor inzendingen op pot.

De Galanthus reginae-olgae, een najaarsbloeiende sneeuwklok, scoorde het hoogste met 9,60 punten.

Dit product werd ingezonden door T. J. de Groot. Bij prijsvraag voor de inzendingen op vaas werd de eerste plaats gedeeld door de Maatschap veredeling Nerine, Kwekerij Davelaar en Fa. J.H. Oostdam. Zij kregen elk 9,60 punten voor hun inzendingen van respectievelijk Nerine elegance zaailing zalm, Crocosmia Carmine Brilliant en Chasmanthe floribunda var.duckittii.

KAVB-taxonoom Johan van Scheepen stelt vast dat er voor zowel de tuin als bij de snijbloemen en potplanten er nog heel wat moois voorhanden is. ”Nerine is natuurlijk geweldig als snijbloem, zeker de nieuwe types van MVN zijn een aanwinst, maar ook als tuinplant buitengewoon attractief.

Chasmanthe als snijbloem is ook een noviteit in de wereld van de snijbloemen en bijzonder decoratief. Crocosmia is een oude bekende zowel voor de tuin als bij de snijbloemen en geeft veel kleur aan de najaarstuinen.” Alle inzendingen zijn zeker nog de gehele week te bekijken in de showruimte bij CNB in Lisse.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.