Home

Nieuws 215 x bekeken

Nedersaksische vleesintegratie EGO groeit in varkensverwerking

Osnabrück – De coöperatieve vleesintegratie EGO (Erzeugergemeinschaft für Schlachtvieh im Raum Osnabrück) heeft in het afgelopen jaar het aantal aan de haak gebrachte varkens ten opzichte van vorig jaar met 7 procent opgekrikt naar 549.000.

In de rundveeverwerking was sprake van een relatief lichte daling met 2 procent naar achtduizend. Dit meldt varkenshoudersorganisatie ISN op basis van informatie van EGO die werd verstrekt op de algemene jaarvergadering van de coöperatie.

De eindproducten van EGO komen op de markt onder de merknaam Eichenhof. Vorig jaar besloot EGO tot uitbreiding van de slachterij in Georgsmarienhütte. Deze plannen worden nu omgezet en de verwachting is dat in de eerste helft van vorig jaar de nieuwe capaciteit bedrijfsklaar is.

EGO is ook actief in de levendhandel. Het zette vorig jaar ruim 600.000 biggen af en ruim 515.000 vleesvarkens. De totale omzet belandde op 135 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.