Home

Nieuws 182 x bekeken

Natuurboeren in verweer tegen verlaging

Utrecht – De vereniging voor natuurboeren (APnl) komt in het verweer tegen het besluit om de vergoedingen te bevriezen.

Het Rijk besloot onlangs om de vergoedingen voor 2012 voor agrarisch en particulier natuurbeheer niet opnieuw te indexeren.

Vorig jaar is dat nog wel gebeurd. Toen is de vergoeding bijgesteld naar omlaag omdat de kosten waren gedaald. Echter voor komende jaar wordt de vergoeding niet opnieuw afgestemd op de ontwikkeling in de kosten. Hierdoor lopen naar verwachting veeboeren gemiddeld zes procent van hun inkomsten mis. Akkerbouwers die aan natuurbeheer doen, moeten vanwege het niet indexeren van de vergoeding, 22 procent van hun inkomsten inleveren.

Wubbo de Raad, secretaris van APnl: ”Dat de vergoeding nu op eens voor komend jaar niet wordt bijgesteld, is feitelijk een contractbreuk. We zijn bezig om met een jurist uit te zoeken of dit wel zo maar kan.”

Of registreer je om te kunnen reageren.