Home

Nieuws 208 x bekeken

NVP wil individueel plan voor koloniehuisvesting leghennen

Barneveld - Een commissie moet de omschakeling van kooihennenbedrijven naar koloniehuisvesting individueel beoordelen en een stappenplan aangeven. Dat vindt de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP).

Aanleiding voor de vorming van een commissie is de goedkeuring voor koloniehuisvesting door de Tweede Kamer vorige week. Daardoor kan het vergunningentraject voor de ombouw van traditionele kooien naar kolonies van start. “Bedrijven die dit willen doen krijgen die omschakeling niet voor 1 januari 2012 klaar. Door het verbod op traditionele kooien op die datum, komen de bedrijven in de knel. Zij moeten in aanmerking komen voor een knelgevallenregeling. De commissie moet elk geval individueel beoordelen”, stelt de NVP in zijn nieuwsbrief. Het gaat volgens de vakbond om zo’n twintig bedrijven, die willen omschakelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.