Home

Nieuws

NVM pakt flink uit met Nerine

Lisse – De Maatschap Veredeling Nerine (NVM) pakt nog een keertje flink uit in de keuringszaal bij de CNB in Lisse met een gevarieerde inzending Nerine.

Wat de buitenpluk betreft is het seizoen nu wel ten einde en waarschijnlijk heeft NVM maandag de laatste presentatie van het seizoen in de zaal gezet. En dat is dan een presentatie die er niet om liegt. Met onder andere een werkelijk spierwitte Nerine bowdenii onder nummer. ”Witter heb ik ze nog niet kunnen vinden,”aldus Kees de Jong van NVM.

Hij showt tevens onder andere een primeur in de vorm van een volwaardige Nerine bicolor. Wit, maar naar de bloembladpunten uitlopend in zalmkleur. Ook wit, maar iets minder wit dan de eerder genoemde variëteit is N. ’Gletsjer’ die twee bloemstelen produceert en dus veel en langdurige bloemenpracht in zich heeft. De markt voor met name Nerine belladonna is redelijk tot goed. Op de bloemenveilingen worden prijzen van 36 tot 55 cent gerealiseerd.

NVM toont ook dat er nog veel meer nieuws aan komt door diverse zaailingen te showen. Waaronder een grootbloemige roze zaailing uit N. belladonna en ook witte, cerise, rode en roze zaailingen. En om de houdbaarheid nog maar eens te onderstrepen zijn in de (geconditioneerde) showruimte ook nog Nerine inzendingen in volle bloei van twee weken geleden te bewonderen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.