Home

Nieuws 348 x bekeken 2 reacties

Moeilijke markt voor vroege Spaanse tomaat

Almería – De vroege aanvoer van Spaanse tomaat levert telers aanzienlijk minder inkomsten op dan in 2010. Kiloprijzen zijn gehalveerd.

Dat melden Spaanse media op basis van gegevens van het markt- en prijsobservatieteam, dat onderzoek verricht in opdracht van de overheid van regio Andalusië. De prijzen voor tomaat zijn gezakt naar een gemiddelde van 40 cent per kilo, waar vorig jaar nog 90 cent per kilo werd gerealiseerd.

De lage opbrengsten worden toegeschreven aan het feit dat Spanje dit jaar vroeger op de markt is, dan in 2010. Vorig jaar was de productie een maand vertraagd. Spanje kampt bovendien met een tegenvallende vraag van de belangrijkste exportpartners, waaronder Duitsland, omdat de landen grotendeels zelfvoorzienend zijn.

Volgens teelt- en handelspartijen hebben de Spaanse telers nog steeds te maken met de sporen die de Ehec-crisis na heeft gelaten in de afzet van komkommer, zelfs maanden na dato. Ook Nederland zou met een groot aanbod van laag geprijsde tomaten Spanje in de weg zitten.
Behalve afzethaperingen, hebben de telers uit het tuinbouwgebied Almería ook te maken met kwaliteitsproblemen in vruchtgroenten die zijn veroorzaakt door het aanhoudende warme weer in het teeltgebied.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    amfqjorbksx

    dVDm4O fcavwyaliilw, [url=http://vipbluyqxlpa.com/]vipbluyqxlpa[/url], [link=http://ojoqmglltrch.com/]ojoqmglltrch[/link], http://tpxieoceisce.com/

  • no-profile-image

    nflklfkwzml

    CyqsuK ojzgnjzwndsd, [url=http://sgeawkqcmwpf.com/]sgeawkqcmwpf[/url], [link=http://acvrnkykytxm.com/]acvrnkykytxm[/link], http://iljhvlegwfue.com/

Of registreer je om te kunnen reageren.