Home

Nieuws 178 x bekeken

Mobiliteitscentrum: aantal vacatures lager door Ehec

Den Haag – Het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw heeft minder vacatures van glastuinbouwbedrijven te vervullen.

Dat lijkt het gevolg van de Ehec-crisis, zegt projectcoördinator Jeroen Verweij. Het centrum begeleidde dit jaar 250 mensen naar nieuw werk in de glastuinbouwsector. Het aantal vacatures in deze sector is ook nu nog lager dan normaal.

Verweij: ”In het begin van 2011 was de arbeidsmarkt goed, we zijn toen meer gaan kijken naar het laten instromen van mensen buiten de sector.” Door de nasleep van Ehec denkt Verweij toch weer meer personeel te zullen begeleiden naar nieuw werk als bedrijven stoppen. ”Ehec heeft nog niet geleid tot een grote toestroom van werkzoekenden en faillissementen, maar er wordt gezegd dat 10 procent van de bedrijven er slecht voor staat.”

Het Mobiliteitscentrum heeft financiering tot eind 2012. Uit een peiling onder begeleide werknemers blijkt dat bijna driekwart van de mensen het centrum zou aanbevelen bij anderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.