Home

Nieuws 218 x bekeken

Ministerie: eigen veearts niet voor tuchtrechter

Den Haag – De klachtambtenaar van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft een van fraude verdachte VWA-dierenarts bewust niet voor het tuchtgerecht gedaagd. De betrokken dierenarts uit Driel stond donderdag in Arnhem terecht voor haar aandeel bij de fraude bij de export van varkens.

Ze had als dierenarts voor de Voedsel en Waren Autoriteit gezondheidscertificaten afgegeven, zonder de betrokken dieren te hebben gezien, aldus het openbaar ministerie. De VWA heeft de relatie met de dierenarts verbroken.

Een woordvoerder van het ministerie zegt dat de klachtambtenaar bij de beslissing heeft meegewogen dat de dierenarts ook voor de strafrechter moet verschijnen.

Vorige maand werd bekend dat de fraude-ambtenaar wel klachten heeft ingediend tegen andere dierenartsen die betrokken waren bij de fraude met exportcertificaten voor runderen. Een van de betrokken dierenartsen werd voor zijn aandeel in de fraudezaak uit zijn ambt gezet. Bij de strafrechter krijgt hij daarnaast nog een celstraf opgelegd.

De woordvoerder van het ministerie zegt dat de klachtambtenaar in het geval van de dierenarts uit Driel de strafrechtelijke procedure voldoende adequaat vond.

Of registreer je om te kunnen reageren.