Home

Nieuws 285 x bekeken

’Mengvoerprijzen komende maanden op retour’

Bonn – Mengvoer wordt het komende seizoen goedkoper dan in het afgelopen jaar. Dat verwacht landbouwmarktbureau AMI.

In het eerste kwartaal van het lopende bedrijfsjaar 2011/12 hebben de door de fabrikanten in Duitsland gehanteerde prijzen volgens het bureau al 5 tot 15 procent ingeleverd. De vooruitzichten voor een verdere daling worden gevoed door grote oogsten, toenemende recessiezorgen en een aanhoudende baissestemming aan de beurzen. Zowel de graan- als oliegwasprijzen staan daardoor duidelijk onder druk. Korrelmais daalde van 250 euro per ton midden september naar 190 euro per ton halverwege deze maand. ”Dat moet de komende maanden ook zichtbaar worden in de prijzen van de mengvoerindustrie,” gelooft AMI-analist Marko Stelzer.

Of registreer je om te kunnen reageren.