Home

Nieuws 187 x bekeken

Meer 'eigen' vlees in Britse winkels

Londen – In de Britse winkels is 83 procent van het voorverpakte rund- en lamsvlees in het koelvak afkomstig uit eigen land. Dat is het hoogste percentage in drie jaar, meldt het schap voor deze sectoren Eblex.

Eblex berekent verder dat 56 procent van het rundvlees en 65 procent van het lamsvlees nu voorzien is van het nationale kwaliteitskeur, de Red Tractor.

”We zijn erg blij dat de grote supermarkten er voor kiezen om Brits vlees in te kopen. Er is een gestage verbetering bij het uit eigen land halen van rundvlees en we hopen dat deze toewijding ook in de toekomst door zal gaan”, stelt voorzitter Alistair Mackintosh van de sectie veeteelt binnen de National Farmers Union naar aanleiding van de cijfers.

Om de consument er nog meer toe aan te zetten dat vlees met de Red Tractor ook te kopen, begint Eblex dit najaar met een nieuwe promotiecampagne.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.