Home

Nieuws 255 x bekeken

Meer controle bij Franse producenten kiemgroenten

Parijs – Vier Franse producenten van kiemgroenten die samen 70 procent van de markt voor hun rekening nemen gaan de gezondheidscontroles op hun producten opvoeren.

Doel is "alle kwaadaardige vormen van de E.coli-bacterie uit te roeien." De telers, die alle lid zijn van de Franse productorganisatie AFPGG, gaan een onafhankelijke instelling inschakelen om de noodzakelijke controles uit te voeren. Producten die aan de eisen voldoen, worden voorzien van een door de AFPGG ingesteld keurmerk.

E.coli van kiemgroenten is eerder dit jaar aangewezen als mogelijke bron voor twee grote uitbraken in Duitsland en Frankrijk. De Franse producenten zeggen daardoor 50 tot zelfs 80 procent van hun omzet kwijt te zijn geraakt. Voor de crisis was de markt voor kiemgroenten in Frankrijk zo’n 40 miljoen per jaar waard.

Of registreer je om te kunnen reageren.