Home

Nieuws 263 x bekeken

Meer Nederlandse aardbeien in België afgezet

Zoetermeer – De uitvoer van aardbeien naar België is dit jaar tot september 17 procent hoger dan in 2010. Daarmee groeit de stroom aardbeien naar België harder dan de totale Nederlandse uitvoer (9 procent), blijkt uit cijfers van het Productschap Tuinbouw.

Nederlandse exporteurs wisten de positie op de Britse markt ook te verstevigen. Door de daling van de uitvoer naar Duitsland is de Britse markt nu bijna even belangrijk als Duitse, maar dat cijfer is mogelijk vertekend. Het is niet helder hoeveel aardbeien via België naar Duitsland worden doorgevoerd. Veel Nederlandse telers zetten hun product immers af via Belgische veilingen.

Uit de cijfers valt verder op dat Duitse supermarkten steeds bijna 25 procent lagere prijzen hanteren dan in Nederland. Zo ligt in week 40 de kiloprijs op zes euro in Nederland, tegen ruim € 4,50 per kilo in Duitsland. Dat verschil is ook in de weken daarvoor zichtbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.