Home

Nieuws 266 x bekeken 2 reacties

Luchtbehandeling bij 1,4 miljoen biggenplaatsen in VS

Smithfield – Smithfield heeft op 655.000 gespeende biggenplaatsen en 864.000 vleesvarkensplaatsen het zogenoemde Electrostatic Particle Ionisation-systeem geplaatst. Dat is een uit de industrie afkomstig systeem waarbij door verspreiden van negatief geladen deeltjes stof uit de stallucht bindt en neerslaat op stalvloer en inventaris.

Daardoor verdwijnt een flink deel van de stank in de omgeving, maar ook bindt het ammoniak en andere gassen in de stallucht die longschade veroorzaken. In een proef met 44.000 speenbiggen verbeterde de daggroei met 12,2 procent en daalde de uitval met een kwart.

”De proefresultaten overtuigden ons snel dat dit een waardevolle innovatie is”, aldus Bob Coffelt, business development manager bij Smithfield-dochter Murphy Brown Western. ”Het sys­teem leek toen we er voor het eerst naar keken redelijk onorthodox, Maar de resultaten spreken voor zich, de varkens doen het simpelweg beter.”

Laatste reacties

  • no-profile-image

    de oplossing

    Hiep hiep hoera! Weg met de onzin die luchtwasser heet. Dit is de oplossing voor o.a. ammoniakuitstoot, fijnstof, antibioticareductie en fosfaatefficientie. Als het allemaal waar is natuurlijk. Benieuwd welke leverancier in de sector hier op in springt?

  • no-profile-image

    de oplossing

    IC dus. Systeem wordt getest in Sterksel. Kijken of de resultaten net zo veelbelovend zijn. Goed groenlabelsysteem als ammoniakuitstoot ook met 55% gereduceerd kan worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.