Home

Nieuws 699 x bekeken

Limburg wil sloop stallen betalen

Nederweert – Om verloedering van het landschap tegen te gaan, willen zeven Midden-Limburgse gemeenten 25 euro per vierkante meter bijdragen in de sloopkosten van oude varkensstallen.

Uit een inventarisatie blijkt dat tweederde van de intensieve veehouders in Midden-Limburg de komende jaren stopt. Daarbij komt 200.000 vierkante meter aan stallen leeg te staan. Naar verwachting kan eenvijfde van deze oppervlakte een andere invulling krijgen. De overige 160.000 vierkante meter is rijp voor de sloop.

Om verloedering tegen te gaan is het volgens wethouder Renée Wernink van Nederweert belangrijk dat deze stallen daadwerkelijk uit het landschap verdwijnen. Hiervoor willen de betrokken gemeenten 4 miljoen euro uittrekken, wat neerkomt op 25 euro per vierkante meter. Dat komt overeen met de helft van de sloopkosten.

Of registreer je om te kunnen reageren.